Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Simning
Anmälan till Teknik Brons öppnar 3 december
Självanmälan till Teknik Brons inför HT19!
3 December öppnar vi upp för alla att själva anmäla sig till Teknik Brons till vårterminen 2019. 

Ni som går i Hajen men är osäkra på om ni ska vidare till Teknik kommer få information under vecka 49 men ni kommer även kunna se på baksidan av era diplom ni får på avslutningen där det står rekommenderat nästa nivå.

Teknikgrupperna startar vecka 2

Välkomna med er anmälan!

Ingen träning för Teknik under höstlovet
 
Teknikskola
Teknikskolan i Södertälje Simsällskap är uppdelad i 3 st nivåer.


Teknikskolan är nästa steg i verksamheten efter att ha avslutat simskolan och blivit simkunnig. Det är nu finslipning av tekniken kommer in och man ökar på sim-orken för att klara av längre sträckor i bassängen.

Efter Teknikskola Guld har man möjlighet att träna vidare och utveckla sin tekniska förmåga. Från det år man fyller 13 år flyttas deltagaren upp till ungdomsverksamheten.

Under sin tid i teknikskolan kan man bli uttagen till tävlingsverksamheten och Simiadengrupperna.
Prata med din tränare vid intresse.


Tider

Teknik Brons: mån/ons eller tis/tor 18-19

Teknik Silver: mån/ons eller Tis/Tor 19-20

Teknik Guld: mån/ons eller Tis/Tor 16-17Teknik Brons

Målsättning med nivån: Utveckla tekniken i de fyra simsätten så att simningen blir mer effektiv. Grundläggande rörlighet och stabilitetsövningar på land. Grundläggande tävlingskunskaper och testa på att tävla i den egna föreningen.
Förkunskaper: Simkunnig enligt den nordiska definitionen; falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simmar 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m i ryggläge. Grunderna i alla fyra simsätt. (Att ha gått gruppen Hajen är en fördel).

Simmärken för nivån: Bronsplakett

Så skall träningen bedrivas: Genom att blanda alla fyra simsätten och genom kortare delmål klara av allt längre sträckor.

Termin: v 3-20 och 36-51 (OBS ny kursstart pgav bassängrenovering)

Kostnad: 1950:- i kursavgift + 200:-/år i medlemskap

Anmälan: Plats i teknikskolan får alla medlemmar som gått i Hajen. Kommer du utifrån eller har pausat under en period ber vi dig fylla i vårt anmälningsformulär och meddela intresse av teknikskola. Klicka är.Teknik Silver

Målsättning med nivån: Fortsätta utveckla tekniken i de fyra simsätten. Grundläggande rörlighet och stabilitetsövningar på land. Grundläggande tävlingskunskaper och testa på att tävla i den egna föreningen.
Förkunskaper:
 Simkunnig enligt den nordiska definitionen; falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simmar 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m i ryggläge. Grunderna i alla fyra simsätt. Genomfört nivå Teknikskola Brons eller motsvarande.
Simmärken för nivån: Silverplakett
Så skall träningen bedrivas: Genom att blanda alla fyra simsätten och genom kortare delmål klara av allt längre sträckor. 
Termin: v 3-20 och 36-51  (OBS ny kursstart pgav bassängrenovering)
Kostnad: 1950:- i kursavgift + 200:-/år i medlemskap
Anmälan: Plats i Teknikskola Silver får alla medlemmar som gått Teknikskola Brons. Kommer du utifrån eller har pausat under en period ber vi dig fylla i vårt anmälningsformulär och meddela intresse av teknikskola. Klicka är.Teknik Guld

Målsättning med nivån: En god teknik i alla fyra simsätten. Grundläggande rörlighet och stabilitetsövningar på land. Grundläggande tävlingskunskaper och testa på att tävla i den egna föreningen.
Förkunskaper: Simkunnig enligt den nordiska definitionen; falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simmar 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m i ryggläge. Grunderna i alla fyra simsätt. Genomfört nivå Teknikskola Silver eller motsvarande.
Simmärken för nivån: Guldplakett
Så skall träningen bedrivas: Genom att blanda alla fyra simsätten och genom kortare delmål klara av allt längre sträckor.
Termin: v 3-20 och 36-51  (OBS ny kursstart pgav bassängrenovering)
Kostnad: 1950:- i kursavgift + 200:-/år i medlemskap
Anmälan: Plats i Teknikskola Guld får alla medlemmar som gått Teknikskola Silver. Kommer du utifrån eller har pausat under en period ber vi dig fylla i vårt anmälningsformulär och meddela intresse av teknikskola. Klicka är.


Kurs-PM

Kurs-PM Teknikskola HT 18


Bokning

Fyll i vårt anmälningsformulär och meddela intresse av teknikskola. Klicka är.

 
Våra samarbetspartners