SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simning
Vi kan simning
Teknikskola

Teknikskolan i Södertälje Simsällskap är uppdelad i 3 st nivåer.


Teknikskolan är nästa steg i verksamheten efter att ha avslutat simskolan och blivit simkunnig. Det är nu finslipning av tekniken kommer in och man ökar på sim-orken för att klara av längre sträckor i bassängen.

 

Träningstider

Teknik Brons: mån/ons eller tis/tor 17-18

Teknik Silver: mån/ons eller Tis/Tor 18-19

Teknik Guld: mån/ons eller Tis/Tor 19-20


Terminer 2023:

VT2024 vecka 2-18 (ej vecka 9 och 14)

ST 2024 vecka 20-26

HT 2024 vecka 35-50 (ej vecka 44)

 

 

 

Kostnad: 2140:- i terminsavgift + 200:-/år i medlemskap

 

Bokning

Maila intresseanmälan till simning@sss.se eller gå in via bokningssidan för att boka första nivån Teknik brons

Ni som redan går Teknik Silver/Guld kommer få en kallelse automatiskt till nästkommande termin. 

 

Teknik Brons

Målsättning med nivån: Utveckla tekniken i de fyra simsätten så att simningen blir mer effektiv. Grundläggande rörlighet och stabilitetsövningar på land. Grundläggande tävlingskunskaper och testa på att tävla i den egna föreningen.
Förkunskaper: Simkunnig enligt den nordiska definitionen; falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simmar 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m i ryggläge. Grunderna i alla fyra simsätt. (Att ha gått gruppen Hajen är en fördel).

Simmärken för nivån: Bronsplakett

Så skall träningen bedrivas: Genom att blanda alla fyra simsätten och genom kortare delmål klara av allt längre sträckor.

Anmälan: Plats i teknikskolan får alla medlemmar som gått i Hajen. Kommer du utifrån eller har pausat under en period ber vi dig fylla i vårt anmälningsformulär och meddela intresse av teknikskola. Klicka är.

 

 

Teknik Silver

Målsättning med nivån: Fortsätta utveckla tekniken i de fyra simsätten. Grundläggande rörlighet och stabilitetsövningar på land. Grundläggande tävlingskunskaper och testa på att tävla i den egna föreningen.
Förkunskaper:
 Simkunnig enligt den nordiska definitionen; falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simmar 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m i ryggläge. Grunderna i alla fyra simsätt. Genomfört nivå Teknikskola Brons eller motsvarande.
Simmärken för nivån: Silverplakett
Så skall träningen bedrivas: Genom att blanda alla fyra simsätten och genom kortare delmål klara av allt längre sträckor.

Anmälan: Plats i Teknikskola Silver får alla medlemmar som gått Teknikskola Brons. Kommer du utifrån eller har pausat under en period ber vi dig fylla i vårt anmälningsformulär och meddela intresse av teknikskola genom att maila simning@sss.se

 


Teknik Guld

Målsättning med nivån: En god teknik i alla fyra simsätten. Grundläggande rörlighet och stabilitetsövningar på land. Grundläggande tävlingskunskaper och testa på att tävla i den egna föreningen.
Förkunskaper: Simkunnig enligt den nordiska definitionen; falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simmar 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m i ryggläge. Grunderna i alla fyra simsätt. Genomfört nivå Teknikskola Silver eller motsvarande.
Simmärken för nivån: Guldplakett
Så skall träningen bedrivas: Genom att blanda alla fyra simsätten och genom kortare delmål klara av allt längre sträckor

Anmälan: Plats i Teknikskola Guld får alla medlemmar som gått Teknikskola Silver. Kommer du utifrån eller har pausat under en period ber vi dig fylla i vårt anmälningsformulär och meddela intresse av teknikskola genom att maila simning@sss.se

 

 

Vill du börja Tävlingssimma?
Under sin tid i teknikskolan kan man bli uttagen till tävlingsverksamheten och Simiadengrupperna. 

Är du intresserad av Tävlingssim kontakta siminng@sss.se för mer information.

 

 

 
HUVUDSPONSOR
Våra samarbetspartners