SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simning
Teknikskola

Teknikskolan i Södertälje Simsällskap är uppdelad i 3 st nivåer.


Teknikskolan är nästa steg i verksamheten efter att ha avslutat simskolan och blivit simkunnig. Det är nu finslipning av tekniken kommer in och man ökar på sim-orken för att klara av längre sträckor i bassängen.

Vad händer efter Teknik?

Teknikskola Guld har man möjlighet att träna vidare och utveckla sin tekniska förmåga i simiaden träning. Från det år man fyller 13 år flyttas deltagaren upp till ungdomsverksamheten.

Vill du börja Tävlingssimma?
Under sin tid i teknikskolan kan man bli uttagen till tävlingsverksamheten och Simiadengrupperna. 

Osäker om du vill tävla? Anmäl intresse till Simiaden träning. För mer info klicka här
Är du intresserad av Tävlingssim kontakta andreas@sss.se för mer information.

 

Tider HT21

Teknik Brons: mån/ons eller tis/tor 17-18

Teknik Silver: mån/ons eller Tis/Tor 18-19

Teknik Guld: mån/ons eller Tis/Tor 19-20

 

 

Teknik Brons

Målsättning med nivån: Utveckla tekniken i de fyra simsätten så att simningen blir mer effektiv. Grundläggande rörlighet och stabilitetsövningar på land. Grundläggande tävlingskunskaper och testa på att tävla i den egna föreningen.
Förkunskaper: Simkunnig enligt den nordiska definitionen; falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simmar 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m i ryggläge. Grunderna i alla fyra simsätt. (Att ha gått gruppen Hajen är en fördel).

Simmärken för nivån: Bronsplakett

Så skall träningen bedrivas: Genom att blanda alla fyra simsätten och genom kortare delmål klara av allt längre sträckor.

Termin:  VT21 v2-18

Kostnad: 1990:- i terminsavgift + 200:-/år i medlemskap

Anmälan: Plats i teknikskolan får alla medlemmar som gått i Hajen. Kommer du utifrån eller har pausat under en period ber vi dig fylla i vårt anmälningsformulär och meddela intresse av teknikskola. Klicka är.

 

 

Teknik Silver

Målsättning med nivån: Fortsätta utveckla tekniken i de fyra simsätten. Grundläggande rörlighet och stabilitetsövningar på land. Grundläggande tävlingskunskaper och testa på att tävla i den egna föreningen.
Förkunskaper:
 Simkunnig enligt den nordiska definitionen; falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simmar 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m i ryggläge. Grunderna i alla fyra simsätt. Genomfört nivå Teknikskola Brons eller motsvarande.
Simmärken för nivån: Silverplakett
Så skall träningen bedrivas: Genom att blanda alla fyra simsätten och genom kortare delmål klara av allt längre sträckor. 
Termin: VT21 v2-18

Kostnad: 1990:- i terminsavgift + 200:-/år i medlemskap
Anmälan: Plats i Teknikskola Silver får alla medlemmar som gått Teknikskola Brons. Kommer du utifrån eller har pausat under en period ber vi dig fylla i vårt anmälningsformulär och meddela intresse av teknikskola. Klicka är.

 


Teknik Guld

Målsättning med nivån: En god teknik i alla fyra simsätten. Grundläggande rörlighet och stabilitetsövningar på land. Grundläggande tävlingskunskaper och testa på att tävla i den egna föreningen.
Förkunskaper: Simkunnig enligt den nordiska definitionen; falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simmar 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m i ryggläge. Grunderna i alla fyra simsätt. Genomfört nivå Teknikskola Silver eller motsvarande.
Simmärken för nivån: Guldplakett
Så skall träningen bedrivas: Genom att blanda alla fyra simsätten och genom kortare delmål klara av allt längre sträckor.
Termin: VT21 v2-18)

Kostnad: 1990:- i terminsavgift + 200:-/år i medlemskap
Anmälan: Plats i Teknikskola Guld får alla medlemmar som gått Teknikskola Silver. Kommer du utifrån eller har pausat under en period ber vi dig fylla i vårt anmälningsformulär och meddela intresse av teknikskola. Klicka är.

 

Termins-PM

Termins-PM Teknikskola HT21

 

Bokning

Fyll i vårt anmälningsformulär och meddela intresse av teknikskola. Klicka är.

Ni som redan går Teknik Silver/Guld kommer få en kallelse automatiskt till nästkommande termin. 

 
HUVUDSPONSOR
Våra samarbetspartners