Teknikskola

Teknikskolan i Södertälje Simsällskap är uppdelad i 3 st nivåer.

Teknikskolan är nästa steg i verksamheten efter att ha avslutat simskolan och blivit simkunnig. Det är nu finslipning av tekniken kommer in och man ökar på sim-orken för att klara av längre sträckor i bassängen.
 

Träningstider
Teknik Brons: mån/ons eller tis/tor 17-18
Teknik Silver: mån/ons eller Tis/Tor 18-19
Teknik Guld: mån/ons eller Tis/Tor 19-20


Terminer:
VT2024 vecka 2-18 (ej vecka 9 och 14)
ST 2024 vecka 20-26
HT 2024 vecka 35-50 (ej vecka 44)
 

Vill du börja Tävlingssimma?
Under sin tid i teknikskolan kan man bli uttagen till tävlingsverksamheten och Simiadengrupperna. 

Är du intresserad av Tävlingssim kontakta simning@sss.se för mer information.


Teknik Brons

Målsättning med nivån: Utveckla tekniken i de fyra simsätten så att simningen blir mer effektiv. Grundläggande rörlighet och stabilitetsövningar på land. Grundläggande tävlingskunskaper och testa på att tävla i den egna föreningen.

Förkunskaper: Simkunnig enligt den nordiska definitionen; falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simmar 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m i ryggläge. Grunderna i alla fyra simsätt. (Att ha gått gruppen Hajen är en fördel).

Så bedrivs träningen: Genom att blanda alla fyra simsätten och genom kortare delmål klara av allt längre sträckor.

Teknik Silver

Målsättning med nivån: Fortsätta utveckla tekniken i de fyra simsätten. Grundläggande rörlighet och stabilitetsövningar på land. Grundläggande tävlingskunskaper och testa på att tävla i den egna föreningen.

Förkunskaper: Simkunnig enligt den nordiska definitionen; falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simmar 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m i ryggläge. Grunderna i alla fyra simsätt. Genomfört nivå Teknikskola Brons eller motsvarande.

Så bedrivs träningen: Genom att blanda alla fyra simsätten och genom kortare delmål klara av allt längre sträckor.

Teknik Guld

Målsättning med nivån: En god teknik i alla fyra simsätten. Grundläggande rörlighet och stabilitetsövningar på land. Grundläggande tävlingskunskaper och testa på att tävla i den egna föreningen.

Förkunskaper: Simkunnig enligt den nordiska definitionen; falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simmar 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m i ryggläge. Grunderna i alla fyra simsätt. Genomfört nivå Teknikskola Silver eller motsvarande.

Så bedrivs träningen: Genom att blanda alla fyra simsätten och genom kortare delmål klara av allt längre sträckor